LG prvi u Srbiji po prodaji televizora

Bez autora
Oct 25 2011

Južnokorejska elektronska industrija El-Dži (LG) saopštila je u ponedeljak da je u prvoj polovini 2011. godine zauzela prvo mesto, odnosno 32 odsto ukupne prodaje, na srpskom tržištu televizora sa ravnim ekranom. Prema rezultatima istraživanja tržišta, koje je sprovela nezavisna međunarodna agencija, u Srbiji se u prvoj polovini ove godine beleži pad prodaje televizora, ali učešće kompanije El-dži u prodaji raste.Najprodavaniji modeli televizora na tržištu Srbije, nezavisno od proizvođača, su LCD televizori dijagonale 32 inča, sa 49,4 odsto tržišta kada je prodajna vrednost u pitanju, odnosno 53,4 odsto tržišta ako se uzme u obzir broj prodatih uređaja.

LG prvi u Srbiji po prodaji televizoraJužnokorejska elektronska industrija El-Dži (LG) saopštila je u ponedeljak da je u prvoj polovini 2011. godine zauzela prvo mesto, odnosno 32 odsto ukupne prodaje, na srpskom tržištu televizora sa ravnim ekranom.

Prema rezultatima istraživanja tržišta, koje je sprovela nezavisna međunarodna agencija, u Srbiji se u prvoj polovini ove godine beleži pad prodaje televizora, ali učešće kompanije El-dži u prodaji raste.

Najprodavaniji modeli televizora na tržištu Srbije, nezavisno od proizvođača, su LCD televizori dijagonale 32 inča, sa 49,4 odsto tržišta kada je prodajna vrednost u pitanju, odnosno 53,4 odsto tržišta ako se uzme u obzir broj prodatih uređaja, rečeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, veliki globalni uspeh serije El-Dži sinema (Cinema) 3D televizora odslikava se i na tržištu Srbije, gde su najprodavaniji i gde čine 40,5 odsto prodatih 3D televizora svih proizvođača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik